​NETVÆRKSHUSETS HISTORIE

Netværkshuset blev etableret sommeren 1999 i et samarbejde mellem Netværksgruppen 

for Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp og Gentofte Kommune.​

Netværksgruppen blev etableret i 1997 af fem gentofteborgere som en protest mod kommunens holdning til at tage imod det stigende antal af flygtninge, der kom til landet i slutningen af 1990´erne især som følge af konflikterne på Balkanhalvøen. Kommunerne på Københavns vestegn havde taget imod mange flygtninge, og de ønskede at også andre kommuner, bl.a. dem nord for København skulle påtage sig at tage imod nye flygtninge. En ny integrationslov blev vedtaget i 1998.​Med loven blev integration af nytilkomne placeret hos kommunerne, og der blev opsat faste rammer omkring opgaven i form af et helt nyt system af sociale ydelser og services, hvor velfærdsstaten skulle lære nytilkomne at blive borgere med vægt på rettigheder og pligter.

Netværksgruppen tog kontakt til kommunen med henblik på at etablere et samarbejde omkring modtagelsen og integration af flygtningene. Kommunen indså snart, at netværksgruppen ville være en værdifuld samarbejdspartner i fremtiden. Kommunen har siden hjulpet med både at finde et værested, fra 1998 Netværkshuset i Gentofte på Ericavej og med midler til både drift og løn til en ansat koordinator. Dansk flygtningehjælp har lige fra starten været en stor støtte i arbejdet med rådgivning og kurser, og Netværkshuset er i dag organisatorisk knyttet til Dansk Flygtningehjælp med deraf følgende retningslinjer for arbejdet.

Igennem de forløbne 20 år har Netværkshuset været begunstiget af mange borgeres frivillige indsats og et stadig mere udbygget netværk til kommunens mange foreninger. Langt de fleste flygtninge, der ankommer til kommunen, tager imod tilbuddet om hjælp, og ikke så få flygtninge bliver med tiden selv frivillige i arbejdet i Netværkshuset.

ÅBNINGSTIDER​

MANDAG               16 - 20

TIRSDAG                16 - 18

​ONSDAG                16 - 20
​TORSDAG              16 - 20
​        FREDAG                  LUKKET         LØRDAG                  LUKKET

​  SØNDAG​​                 LUKKET

Netværkshuset, Ericavej 149 • 2820 Gentofte •  Tlf: 39 65 05 75 • E-mail: koordination@netvaerkshuset.dk