​BLIV FRIVILLIG - EN VERDEN AF MULIGHEDER

Som frivillig i Netværkshuset er du med til at gøre en vigtig indsats for, at flygtningene i vores kommune lærer at forstå og begå sig i det danske samfund. Som frivillig har du mulighed for at hjælpe til med mange forskellige ting og for at bruge præcis den tid og energi, du har lyst til at bruge. Det er vigtigt, at du finder den aktivitet i Netværkshuset, der passer bedst til dig. Denne side har til formål at sætte dig på sporet af mulighederne og fortælle dig, hvordan du kan høre mere om disse.

Kontaktperson

Som kontaktperson til en flygtning/flygtningefamilie viser du omsorg og hjælper den pågældende til at forstå og begå sig i det danske samfund. I mødes på Netværkshuset eller privat. Der er jævnligt fællesmøder for kontaktpersoner med erfaringsudveksling.

Tovholder: Arne Madsen 22904217  

Lektiehjælper

Som lektiehjælper er du på Netværkshuset et par timer en eller flere gange om ugen i åbningstiden. Formidling af kontakt til dem, der har brug for hjælp, foregår bl.a. via opslagstavle, der viser, hvad du kan hjælpe med og hvornår.

Tovholdere: Nasrin Salem  nasrinsalem@hotmail.com 20183428   

Melia Koutina Nielsen  koordination@netvaerkshuset.dk 29740575  

Uddannelse og arbejde

Som frivillig kan du også hjælpe brugerne med at søge ind på uddannelser og skrive CV- jobansøgninger.   

Tovholder: Ellen Magrethe Andersen ema@smunch.dk  26603459​

Modtagelse og uddeling af møbler og andet inventar

Startbiksen på Teglgårdsvej 21 er stedet hvor denne aktivitet foregår hver lørdag fra 13-15.

Tovholder: Gerd Barfoedgerdbar@gmail.com 26395558

Husudvalg

Som frivillig i husudvalget bidrager du til den praktiske vedligeholdelse og kommer med ideer til indretning/renovering/opfriskning af lokalerne i Netværkshuset.

Tovholder: Melia Koutina Nielsen koordination@netvaerkshuset.dk 29740575

OBS! Nedenstående aktiviteter er foreløbigt sat i bero på grund af COVID-19.

Madafhentning

Netværkshuset modtager gratis frugt, grønt og brød fra SuperBrugserne i Hellerup og Vangede. Der hentes madvarer mellem 11 og 12 de 4 hverdage Netværkshuset har åbent.

Tovholder: Karen Oxenbøll karenoxenboell@gmail.com 21315118

Lørdagssamvær

Frivillige holder på skift Netværkshuset åbent om lørdagen fra kl. 14-17. Det er først og fremmest et tilbud om hyggeligt samvær. Men det er også en mulighed for at få hjælp og adgang til husets computere.

Tovholder: Karen Oxenbøll karenoxenboell@gmail.com 21315118

Kvindesvømning

Som frivillig til kvindesvømning tager du med kvinder og børn i Kildeskovshallen. Det handler både om hyggeligt samvær i svømmehallen med de kvindelige brugere og deres børn såvel som at hjælpe dem der ikke kan, med at lære at svømme.

Tovholder: Pia Tardini 61344634

Andre muligheder:

Men der er mange andre muligheder for at give Netværkshuset en hjælpende hånd. Man kan f.eks: 

  • ​Stå for undervisningsaktiviteter i IT, Dansk og Engelsk.
  • Lave bevægelses- og motionsaktiviteter f.eks. yoga eller fodbold
  • Medvirke til eller selv planlægge udflugter for flygtningene
  • Lave aktiviteter for de mange børn, der kommer f.eks. højtlæsning, drama, musik og sang, tegne og male, spejderaktiviteter mv.
  • Foreslå/afholde foredrag/kurser for frivillige og brugere.

Har du andre ideer? Melia vil meget gerne høre dine forslag.

Fællesarrangementer, møder og kurser mv.:

Netværkshuset arrangerer flere gange om året fællesarrangementer for frivillige. Der er endvidere mulighed for at deltage i intromøder for nye frivillige én gang om måneden og mulighed for at deltage i kurser gennem Center for Frivilligt Socialt Arbejde og Dansk Flygtningehjælp. 

HVORDAN KOMMER DU IGANG?

  1. ​​Du ringer på tlf.: 39650575 eller skriver til koordination@netvaerkshuset.dk om ønsket om at blive frivillig og aftaler et møde. Du møder op på Netværkshuset og spørger efter koordinator Melia. Adressen er Ericavej 149, Gentofte. Åbent: mandag, onsdag, torsdag kl. 16-20, tirsdag kl. 16-18.​
  2. ​Melia (eller en frivillig) giver dig en rundvisning i Netværkshuset og fortæller generelt om at være frivillig i Netværkshuset, bl.a. om fællesarrangementer for frivillige, uddannelsestilbud, aktivitetskalender, nyhedsbreve m.m.
  3. ​Er du fortsat interesseret i at blive frivillig i Netværkshuset, underskriver du et frivilligskema du får i Netværkshuset og går på www. flygtning.dk/formularer/boerneattest for at give tilladelse til indhentning af en børneattest. Kort tid efter vil du på e-Boks modtage en besked om samtykke fra politiet, som du skal godkende indenfor to uger. Yderligere, skal du blive medlem og betale et årligt medlemskontingent på 100 kr.
  4. Herefter går du i dialog med en eller flere tovholdere med henblik på endelig fastlæggelse og planlægning af din indsats.

Velkommen til! ​

ÅBNINGSTIDER​

MANDAG               16 - 20

TIRSDAG                16 - 18

​ONSDAG                16 - 20
​TORSDAG              16 - 20
​        FREDAG                  LUKKET         LØRDAG                  LUKKET

​  SØNDAG​​                 LUKKET

Netværkshuset, Ericavej 149 • 2820 Gentofte •  Tlf: 39 65 05 75 • E-mail: koordination@netvaerkshuset.dk